14.12.2012 8981

GAZİ MAHMUT İLKOKULU (1883)

Okul binası 1883 yılında Edirne Vilayeti ve Maarif-i Umumiye Nezareti salnamelerindeki kayıtlara göre, Edirne valisi Kadri Paşanın gönderdiği ödeneklerle, Rum mahallesindeki Rumlara ait okulun yapılmasını sağlamıştı. Bina, yarı kagir, iki katlı, yönetici öğretmen, öğretmenler odası ve altı derslikten oluşuyordu. Adı da Rum İptidai Mektebi idi. Tamamen Rumlardan oluşan bu mahallenin halkı, Kurtuluş Savaşından sonra Batı Trakya´daki Türklerle değiş tokuş sonucu, Rumların Yunanistan´a göçmesi ile, Muradiye Camisi avlusundaki Muradiye İlkokulu buraya taşındı. Okula Ergene kentinin ve 15. yüzyılda dünyanın en uzun köprüsünün kurulmasında emeği geçen asker Gazi Mahmut Beyin adı Gazi Mahmut İlkokulu 1922 yılından 1959 yılına kadar işlevini bu binada sürdürdü. 1959 yılında binaya yıkılabilir raporu verilmesi üzerine okul yıktırıldı. 24 Temmuz1959 da günümüzdeki okul binasının temeli atıldı. Yapımı iki yıl sürdü.

1991 yılında 4 sınıf daha eklenmiştir.

Okul binası iki katlıdır. 15 derslik, Akıl Zeka Oyunları Atölyesi, Müdür, Müdür Yardımcısı odası, öğretmenler odası ve arşiv odaları bulunmaktadır.

Okulumuz 1998-1999 Öğretim yılında İlköğretim Okuluna dönüştürülmüş olup ilk İlköğretim Okulu mezunlarını 2001 yılında vermiştir.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ise  4+4+4 Eğitim Sistemine geçince  İlkokul olmuştur ve kademeli olarak değişecektir.